روستاي کوهستاني شمشير از توابع بخش مرکزي شهرستان پاوه در استان کرمانشاه، با مختصات جغرافيايي 46 درجه و 25 دقيقه طول شرقي و 34 درجه و 59 دقيقه عرض شمالي، در 10 کيلومتري شهر پاوه و 150 کيلومتري کرمانشاه قرار دارد.اين روستا از شمال و شمال غرب به کوه سربرده، از غرب و جنوب غربي به کوه سرپاسارد، و از شرق به کوه قاقران محدود ميشود.
ارتفاع روستاي شمشير از سطح دریا 1780متر است و اقليمي معتدل و خشک دارد. آب و هواي شمشير در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در فصل زمستان سرد و خشک است. رودخانه چم شارا در جنوب اين روستا جريان دارد.روستاي شمشير قدمتي طولاني دارد و گويا، نام قبلي آن شش مير به معناي شش امير و خان بوده است.مردم روستاي شمشير به زبان کردي و با لهجه هورامی سخن ميگويند. مسلمان و پيرو مذهب تسنن هستند.
براساس نتايج سرشماري سال 1375، روستاي شمشير 1989 نفر جمعيت داشته است که در سال 1385 به 3000 نفر افزايش يافته است. درآمد اکثر مردم روستا از فعاليتهاي زراعي، باغداري و دامداري تأمين ميشود. تعدادي از ساکنين روستا در بخش خدمات و توليد صنايع دستي فعاليت دارند. عمده محصولات زراعي روستاي شمشير شامل گندم، جو، شبدر، گوجهفرنگي، خيار و باميه است و گردو، آلوچه، توت و هلو نيز از محصولات باغي و سردرختي آن است.
از مهمترين محصولات دامي روستاي شمشير ميتوان از فرآوردههاي لبني مانند ماست، پنير و کشک نام برد. جاجيمبافي، موجبافي، گيوهبافي و توپدوزي از صنايع دستي رايج اين روستاست.
شمشير، روستايي کوهپايهاي با بافت مسکوني متمرکز است که اکثر خانههاي آن در يک طبقه و با سقفهاي مسطح و به صورت پلکاني ساخته شدهاند، به طوري که سقف يک خانه حياط خانه ديگري است.اين نوع معماري که از شرايط توپوگراف محدوده کوهستاني متأثر است، در بيشتر نواحي کوهستاني کردستان و گيلان متداول ميباشد. فضاهاي ايجاد شده در خانههاي روستاييان مشتمل بر ايوان، اتاقها، مطبخ، تنورخانه، سرويس بهداشتي، انبار و طويله ميباشد. به دليل بهرهگيري از نور و انرژي خورشيد، جهت عمومي خانهها رو به جنوب است.مصالح به کار رفته در اکثر خانههاي روستا شامل سنگ، گل، آجر، گچ و چوب است، برخي خانههاي جديد با مصالح آهن، سيمان، گچ، آجر و سنگ ساخته ميشوند.
در روستاي کوهستاني شمشير جاذبههاي طبيعي متنوعي وجود دارد که هر يک ويژگيهاي جالب توجهي دارند: رودخانه پرآب گلال که در جنوب روستاي شمشير جريان دارد، از ارتفاعات شاهو سرچشمه ميگيرد و پس از عبور از جنوب روستا، در دوآب به رودخانه سيروان ميپيوندد. حواشي اين رودخانه با درختان بلند و گياهان مرتعي پوشيده شده و از تفرجگاههاي زيباي روستا به شمار ميآيد.
ارتفاعات شاهو در مجاورت روستا قرار دارد. اين ارتفاعات از جنوب شرقي روانسر آغاز و به صورت ديوارهاي به هم پيوسته تا مرز ايران و عراق ادامه مييابد. اين ارتفاعات که مرز طبيعي ميان استان کردستان و کرمانشاه است، مناظر طبيعي بسيار زيبا و بديع دارد.
در اطراف و داخل روستا باغهاي انبوه و گستردهاي وجود دارد که چشمانداز آنها به خصوص در بهار و تابستان بسيار زيبا و دلنواز است. اين باغهاي سرسبز و زيبا همراه با چشمهساران فراوان، فضاهاي بسيار دلپذيري براي گذران اوقات فراغت گردشگران فراهم نمودهاند.در سه کيلومتري روستاي شمشير تفرجگاه جنگلي چم شارا واقع شده است، که يکي از زيباترين پارکهاي جنگلي منطقه به شمار ميآيد. اين جنگل زيبا واجد جاذبههاي فراوان و ارزشمند گردشگري و طبيعتگردي است. منطقه جنگلي درک در 4 کيلومتري روستا واقع شده که درختان انبوه بلوط و بادامکوهي و چشمهسارهاي زيبا از ويژگيهاي اين تفرجگاه جنگلي است.
باغ خداويس در داخل روستا، با برخورداري از فضاي مناسب و درختان متنوع ميوه و نيز تفرجگاه مروين در 3 کيلومتري روستا، از ديگر جاذبههاي طبيعي روستاي شمشير به شمار ميرود.
غار قوري قلعه که در دامنه کوه «شاهو» قرار گرفته است، از جاذبههاي مهم روستا به شمار ميآيد. اين غار بزرگترين غار آبي آسيا است که تاکنون 3140 متر از آن شناسايي شده است. از ويژگيهاي طبيعي اين غار، وجود چشمههاي متعدد، قنديلهاي کريستالي، ستونهاي مورب گچي، حوضچههاي آب، استالاگميت و استالاکتيتهاي بسيار زيبا و تماشايي است.
جنگلهاي متراکم اراضي پيرامون غار، با درختان بلوط، انجير، آلبالوي کوهي، بادام وحشي پوشيده شده است.همچنين گونههاي جانوري متنوع مانند گرگ، روباه، خوک، خرگوش، کل و بز از جاذبههاي منحصر به فرد اطراف روستا به شمار ميآيند. اين غار فوقالعاده زيبا و شگفتانگيز براي آموزش، تفريح و تفرج و علاقمندان به غارنوردي بسيار مناسب و تماشايي است.
انواع گياهان خودروي کنگر، آويشن، شيرينبيان، گل گاوزبان، ريواس و گون در طبيعت بکر و زيباي اين روستا ميرويند که خواص دارويي و درماني دارند.
مردم اين روستا در اعياد بزرگ مذهبي مانند عيد فطر و عيد قربان پس از اداي نماز به طور جمعي به ديدار اقوام و آشنايان ميروند. در ميلاد حضرت محمد (ص) با برگزاري مراسم جشن و سرور به مولوديخواني و دفزني ميپردازند. ذکر و نيايش دراويش، از ديگر مراسم ويژه اين روستاست. مردم روستا به ويژه جوانان در اوقات فراغت به اجراي انواع بازيهاي محلي و بومي ميپردازند. مهمترين اين بازيها گرزان، چولهباني سرکي و قيل و بردان ميباشند.از مهمترين صنايع دستي و هنري مردم به ويژه زنان روستا ميتوان به جاجيمبافي، موجبافي، گيوهبافي و توپدوزي اشاره داشت.از رايجترين آلات موسيقي مردم روستا شمشال است که در مراسم عروسي، عزا و مراسم عرفاني نواخته ميشود. برخي رقصهاي محلي نيز در روستا رايج است که معروفترين آنها هل پرکه نام دارد و در آن، زنان و مردان فاميل دست در دست يکديگر ميرقصند.
پوشاک محلي مردان روستاي شمشير شامل چوخه (نيم تنه ابريشمي يا پنبهاي)، جافي (نوعي شلوار)، ملکي (نيم تنهاي بدون يقه)، لفکه سوراني (نوعي پيراهن با آستين)، شال، دستار، فرنجي (پوشش نمدين)، کوله بال (پوشش ويژه چوپانان) و پاپوش (نوعي گيوه) استفاده ميکنند.
لباس زنان نيز از کلاه، کلکه (نوعي کلاه)، کلنجه (نيم تنه گلدار و پولکدوزي شده)، قبا (پيراهن بلند، جافي (نوعي شلوار) و شال تشکيل ميشود.
از معروفترين غذاهاي محلي روستاي شمشير ميتوان از کلانه که ترکيبي از نان و پياز با روغن يا کره حيواني است و از کوليره که نوعي شيريني مرکب از آرد ذرت يا گندم، شکر و تخممرغ است، نام برد. قيسي و رون نيز از ديگر انواع غذاهاي بومي روستا هستند.
دسترسي: روستاي شمشير در 10 کيلومتري شهر پاوه قرار دارد و به وسيله جاده آسفالت و مناسب قابل دسترسي است.
اخرين مطالب *ـــــــــــــ*ـــــــــــــ* ئاخه رين نويسه کان
مهم مهم مهم مهم
s
آموزش طراحی وب سایت - طراحی قالب در فتوشاپ تا کدنویسی CSS
مشاهده و اجرای فایل های فلش با Adobe Flash Player v11.0.1.152 Final
اسکناس غیر قابل جعل وارد بازار شد/عکس
عکسهای بازیگران به همراه فرزندانشان
مار پیتون حیوان خانگی یک پسر بچه کامبوجی
پهلوان حسین گلزار کرمانشاهی (زندگینامه)
تصاویر قدیمی و جالب از پهلوانان کورد